Compartir:

Hospital Universitari Germans Trias i Pujol en la recerca

L'iCor compta amb les instal·lacions i serveis de l'Hospital per a realitzar tasques de recerca.
L'Hospital Germans Trias és un centre públic que presta atenció sanitària d'alta complexitat a les 800.000 persones que viuen al Barcelonès Nord i al Maresme, així com a alguns ciutadans d'altres territoris catalans en el cas de determinades patologies, en què l'hospital és referència per a fins a 1.200.000 habitants. L'hospital el gestiona la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS), que també és responsable de l'Atenció Primària del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

A l'hospital hi treballen altres institucions com empreses públiques i fundacions que presten serveis i investiguen en els àmbits de l'oncologia, el diagnòstic per la imatge, el VIH i la sang i els seus derivats: Institut Català d'Oncologia (ICO), Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), Banc de Sang i Teixits (BST), Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT), Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa (IrsiCaixa), Fundació Lluita contra la Sida (FLS) i l'Institut Josep Carreras d'investigació contra la leucèmia (IJC).

Comitè ètico d'investigació clínica (CEIC)

La vocació del CEIC de l'HUGTP és ajudar a que el procés de recerca sigui transparent i públic amb l'ànim de contribuir a la millora de la qualitat en la investigació. La seva missió fonamental és procurar la correcta realització de la recerca en éssers humans, des del punt de vista metodològic, ètic i legal, així com vetllar per la protecció dels subjectes d'investigació, de manera que es respectin els principis de justícia, beneficència i autonomia d'aquests. El Comitè d'Ètica de la Investigació Clínica de l'Hospital Germans Trias i Pujol va ser acreditat per primera vegada amb data 13 de desembre de 1993 pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Actualment manté vigent la seva acreditació, renovada amb data 21 de febrer de 2018, per actuar en qualitat de Comitè d'Ètica de la investigació amb medicaments (CEIm). La seva activitat es desenvolupa en base a uns Procediments Normalitzats de Treball que són públics i estan disponibles per a la seva consulta a la Secretaria Tècnica.

http://www.ceicgermanstrias.cat/index.html